Moretusburg Hoboken

Renovatie van vier identieke woningen.

Doel:

Uitwerken van een concept waarbij een gebouw meerdere generaties met wisselend gebruik kan overleven.

Omschrijving:

De wijk is gebouwd rond een centrale kerk. De woningen met 1 verdieping en zadeldak, zijn geschakelde entiteiten die telkens gespiegeld worden ten opzichte van elkaar. De opdracht behelst de renovatie van 4 panden in deze site die werden aangekocht door het OCMW. Na de renovatie dienen de woningen te voldoen aan de gevraagde eisen inzake energie, rekening houdend met de huidige indeling en architectuur.

Ontwerp- en duurzaamheidskeuzes worden met elkaar afgestemd. Daarbij wordt duurzaamheid aanzien als meer dan zuinig energie-, water- en materiaalgebruik, waarbij een slim ontwerp wordt ontworpen dat flexibel en aanpasbaar is. Hier wordt een pleidooi gevoerd om niet enkel aandacht te hebben voor de harde technische duurzaamheid, maar eveneens op het afstemmen ervan op de zachte culturele duurzaamheid. Kwaliteit en duurzaamheid moeten in evenwicht gebracht worden waarbij het geheel meer is dan de optelsom van de delen.

Onze dienstverlening:

  • Volledige studie HVAC, Sanitair en Elektriciteit inclusief aandacht voor budgettering en duurzaamheid
  • Opmaken van alle detailberekening, haalbaarheidsstudies en dynamische simulaties om binnen de projectkost de juiste economisch-technische beslissingen te kunnen nemen.

In samenwerking met:

Anno Architecten bvba: http://www.annoarchitecten.be/

Moretusburg Hoboken
Moretusburg Hoboken
Moretusburg Hoboken